Infrarouge expert

Solutions de chauffage infrarouge

Zuinig, veilig en comfortabel verwarmen met elektrische centrale verwarming.

Infrarouge expert   Shahab   Nisary

B-1490   Court-Saint-Etienne, BE-WBR, Belgium - +32 10 60 31 77 -

    Sitemap

Infrarouge expert website is loading...

Spectaculaire prijsstijging in gas & stookolie, elektrische centrale verwarming een slim alternatief?

Spectaculaire prijsstijging in gas & stookolie, elektrische centrale verwarming een slim alternatief?

Wacht jij nu al met een bang hart op je volgende aardgasfactuur, terwijl de winter nog niet eens begonnen is? Ben jij op zoek naar een zuinig alternatief? Of ben jij volop aan het (ver)bouwen en twijfel je nog over het type verwarming? Elektrische verwarmingssystemen zijn populairder dan ooit. Wij zetten enkele voordelen voor jou op een rijtje.

Infrarouge expert Blog: Spectaculaire prijsstijging in gas & stookolie, elektrische centrale verwarming een slim alternatief?

DE EVOLUTIE VAN ELEKTRISCH VERWARMEN

Iedereen weet dat elektrische verwarmingssystemen vroeger duur waren en een hoog energieverbruik kenden. Vandaag de dag is elektrische verwarming en voornamelijk infraroodverwarming aan een sterke opmars bezig.

Deze verwarmingssystemen zijn ontzettend geëvolueerd de laatste jaren. Ze zijn veel efficiënter, duurzamer en slimmer geworden. Bovendien zijn ook het design en de functionaliteit sterk verbeterd.

Mede dankzij heel wat ontwikkelingen in onze woonomstandigheden; denk maar aan de strengere isolatienormen, de komst van zonnepanelen, de prijsstijging van fossiele brandstoffen en de Europese klimaatwet voor CO2-neutraliteit, wint elektrische centrale verwarming aan populariteit.

BESPAREN OP VERWARMINGSKOSTEN

Een zeer zuinige manier van elektrisch verwarmen is met infraroodpanelen. De infraroodstralen werken zoals de zon (maar dan zonder schadelijke UV stralen). Ze verwarmen objecten en mensen in plaats van lucht. Dit zorgt ervoor dat het sneller warm is in huis. Infraroodverwarming is ook 100% efficiënt. Er gaat bijvoorbeeld nergens warmte verloren doorheen leidingen. Daarnaast verwarm je geen onnodige ruimtes. De infrarood panelen zijn zelfstandig werkende units, waardoor je enkel de ruimtes verwarmt die je op dat moment nodig hebt.

Dankzij dit elektrisch verwarmingssysteem heb je dus veel minder energie nodig om het lekker warm te maken in huis. Met infrarood bespaar je al snel 50% op je energiebehoefte.

Tegenwoordig beschikken steeds meer mensen over zonnepanelen. Ideaal te combineren met elektrische centrale verwarming want dankzij zonnepanelen is het mogelijk bijna gratis te verwarmen. Infraroodverwarming is de meest innovatieve vorm van elektrisch verwarmen en is 100% compatibel met groene energie. Dit betekent dat je de groene energie die je opwekt met je zonnepanelen kan gebruiken voor het verwarmen van jouw woning.

ELEKTRISCHE VERWARMING INSTALLEREN: EEN FLUITJE VAN EEN CENT

In tegenstelling tot centrale verwarmingen op gas zijn er voor elektrische verwarmingssystemen geen pijpleidingen of ventilatiegaten nodig. Ook een grote boiler is hierbij niet meer van toepassing.

De installatiekost van een elektrisch verwarmingssysteem is dan ook pak lager. Kijk maar naar de installatie van infraroodpanelen. Deze panelen kunnen eenvoudig en snel aan de muur of het plafond bevestigd worden. Vervolgens steek je simpelweg de stekker in het stopcontact. De plaatsing gebeurt zonder grote breekwerken en op slechts 1 dag tijd kan jouw volledige woning worden omgeschakeld naar infraroodverwarming.

JE HUIS VEILIG VERWARMEN

Bij verwarmingssystemen op gas of mazout worden er brandstoffen verbrand om warmte te genereren. Hierdoor ontstaat er een risico op CO-vergiftiging. Elektrische verwarming met name infraroodverwarming is een stuk veiliger en bovendien duurzaam en ecologisch.

Infraroodverwarming is niet enkel veilig, het bevordert zelfs de gezondheid. Infraroodstraling zorgt voor een betere bloedcirculatie en versterkt het immuunsysteem. Bovendien werkt deze techniek anti-allergisch. Er wordt namelijk geen onnodige stof beweging op gang gebracht zoals bij stijgende warme lucht aangezien de objecten worden verwarmd en niet de lucht in de ruimte. Van te droge of te warme lucht is er dus bij deze verwarmingsmethode geen sprake.

Wil jij je woning zuinig, eenvoudig en veilig verwarmen? Contacteer infraroodexpert en ontdek ons aanbod aan infrarood verwarmingspanelen.

Spectaculaire prijsstijging in gas & stookolie, elektrische centrale verwarming een slim alternatief?
Questions? Commentaires? N'hésitez pas et demandez des infos.

Qui sommes-nous

Infrarouge expert est une équipe dynamique, toujours à la recherche pour vous des produits les plus innovants, du gadget sympa jusqu'au must absolu nécessaire pour votre habitation. Nous testons bien entendu chaque produit avant de les inclure à notre gamme.
Contactez Infrarouge expert encore aujourd'hui!

Contact

Heures d 'ouverture

Lundi

Fermé

Mardi

10:00-12:00 - 13:30-17:00 sur rendez-vous

Mercredi

10:00-12:00 - 13:30-17:00 sur rendez-vous

Jeudi

10:00-12:00 - 13:30-17:00 sur rendez-vous

Vendredi

10:00-12:00 - 13:30-17:00 sur rendez-vous

Samedi

10:00-12:00 - 13:30-17:00 sur rendez-vous

Copyright 2010-2024 Infrarouge expert.
All rights reserved.

Déclaration de confidentialité

 

    Ce site utilise des cookies pour des fonctionnalités optimales.Voir notre politique de confidentialité