Infrarouge expert

Solutions de chauffage infrarouge

Er zijn wel leukere zaken om geld aan uit te geven dan je energiefactuur. Maar doe je dat nu best met infraroodverwarming of gasverwarming?

Infrarouge expert   Shahab   Nisary

B-1490   Court-Saint-Etienne, BE-WBR, Belgium - +32 10 60 31 77 -

    Sitemap

Infrarouge expert website is loading...

Bespaar je meer met gas of infrarood? Maak budget vrij voor de leuke dingen!

Bespaar je meer met gas of infrarood? Maak budget vrij voor de leuke dingen!

Wat extra budget om nieuwe kleren te kopen, je oude smartphone te vervangen, een weekendje weg te boeken, er zijn heel wat leukere dingen om geld aan uit te geven dan je energiefactuur. Wil je besparen op energie om meer over te hebben voor de leuke dingen in het leven? Dan moet je eerst weten welke verwarming het best bij jouw situatie past. Ga je beter voor infraroodverwarming of een gasketel?

Infrarouge expert Blog: Bespaar je meer met gas of infrarood? Maak budget vrij voor de leuke dingen!

GAS VS INFRAROODVERWARMING: INSTALLATIE

We beginnen bij het begin. Wat als je besluit om een verwarming op gas te laten plaatsen? Dan brengt dat een hoop breekwerken met zich mee. Er moeten leidingen worden getrokken en de gasketel moet worden geïnstalleerd. Dit zijn geen geringe werkzaamheden en daar staat natuurlijk ook een aardige installatiekost tegenover.

Bij infraroodverwarming gaat het iets sneller. Met enkele bevestigingspunten wordt het infraroodpaneel tegen de muur of plafond vastgezet en vervolgens steek je simpelweg de stekker in het stopcontact. Je installatie is klaar!

Je kan het infraroodpaneel zelf plaatsen of het door een installateur laten doen. Hoedanook duurt een installatie niet langer dan één uur en zijn er geen breek- of kapwerken vereist. Je plaatsingskosten zijn dus laag...of zelfs onbestaande! Weer wat extra euro’s voor project “nieuwe zomeroutfit”!

GAS VS INFRAROODVERWARMING: ENERGIE-EFFICIËNTIE

Gas is goedkoper dan elektriciteit. Maar dat betekent niet dat elektrische verwarming ook duurder moet zijn dan een gasverwarming. Het gaat er immers ook om hoe je energie-efficiënt je verwarmingsinstallatie werkt. Een gasverwarming zal alle lucht in de ruimte moeten verwarmen om het voor jou aangenaam warm te maken. In een grote kamer betekent dat heel veel energieverbruik om een plaatselijk effect te creëren. Er wordt onnodig veel warmte gecreëerd en dus ook veel energie verbruikt.

Infraroodverwarming werkt efficiënter. De stralingswarmte van infrarood richt zich op objecten en personen. Het verwarmt dus jou en alle materialen in de ruimte maar niet de lucht in de ruimte.

Een infraroodpaneel hoeft ook niet lang aan te staan om het gezellig warm te maken. Luttele minuten nadat je het paneel hebt aangezet, voel je reeds de warme gloed. Op die manier wordt de opgewekte energie veel beter benut en hoef je dus niet zoveel te verbruiken om eenzelfde effect te creëren als een kamer gevuld met warme lucht.

GAS VS INFRAROODVERWARMING: JE VERBRUIK MANAGEN

Je energiekosten onder controle houden doe je natuurlijk ook door secuur om te springen met je verbruik. Door bijvoorbeeld in te stellen dat je verwarming automatisch aanslaat wanneer (of net voordat) je thuiskomt en uitgezet wordt wanneer je het huis verlaat, vermijd je onnodig energieverbruik.

Om je verwarming op die manier te kunnen regelen, heb je wel een besturingssysteem nodig. Bij gasverwarming is hiervoor een apart domoticasysteem vereist. Maar ook dit gaat gepaard met de nodige kosten. Je moet dus eerst geld uitgeven, voordat je kan beginnen met besparen.

Bij infrarood zit de besturing meestal verwerkt in de panelen zelf. Zoals bij de Sunnyheat verwarmingspanelen. Deze zijn uitgerust met de “Intelligent Saving Temperature Controller” of ISTC. Een slimme, draadloze thermostaat die ervoor zorgt dat je panelen nooit meer verbruiken dan nodig is om de warmte in je woning constant te houden. Dankzij de combinatie van de thermostaat met een wifi module bedien je je panelen bovendien met je pc, laptop, tablet of smartphone. Met infraroodverwarming kan je dus meteen na installatie beginnen met te besparen op je volgende energiefactuur. En je vakantiebudget? Dat zie je stelselmatig toenemen!

Wil jij besparen op je energiekosten met een slimme, efficiënte verwarming? Contacteer Infraroodexpert en wij werken graag een oplossing uit, op basis van jouw wensen.

Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek en ontdek hoe jij meer kan besparen op je energiekosten!
Questions? Commentaires? N'hésitez pas et demandez des infos.

Qui sommes-nous

Infrarouge expert est une équipe dynamique, toujours à la recherche pour vous des produits les plus innovants, du gadget sympa jusqu'au must absolu nécessaire pour votre habitation. Nous testons bien entendu chaque produit avant de les inclure à notre gamme.
Contactez Infrarouge expert encore aujourd'hui!

Contact

Heures d 'ouverture

Lundi

Fermé

Mardi

10:00-12:00 - 13:30-17:00 sur rendez-vous

Mercredi

10:00-12:00 - 13:30-17:00 sur rendez-vous

Jeudi

10:00-12:00 - 13:30-17:00 sur rendez-vous

Vendredi

10:00-12:00 - 13:30-17:00 sur rendez-vous

Samedi

10:00-12:00 - 13:30-17:00 sur rendez-vous

Copyright 2010-2024 Infrarouge expert.
All rights reserved.

Déclaration de confidentialité

 

    Ce site utilise des cookies pour des fonctionnalités optimales.Voir notre politique de confidentialité