Infrarouge expert

Solutions de chauffage infrarouge

Ontstressen, je immuniteit boosten en sneller herstellen met infraroodverwarming? Health coach Laura legt uit hoe infrarood haar klanten helpt.

Infrarouge expert   Shahab   Nisary

B-1490   Court-Saint-Etienne, BE-WBR, Belgium - +32 10 60 31 77 -

    Sitemap

Infrarouge expert website is loading...

Ontdek hoe infraroodverwarming je helpt om meer energie te krijgen, te ontstressen en sneller te herstellen [Lees ons interview met health coach Laura]

Ontdek hoe infraroodverwarming je helpt om meer energie te krijgen, te ontstressen en sneller te herstellen [Lees ons interview met health coach Laura]

Wist je dat infraroodverwarming niet enkel een zuinige en praktische verwarming is, maar ook talloze voordelen heeft voor je gezondheid? Laura, personal coach bij Coach Me To Health, legt uit hoe infraroodpanelen je kunnen helpen om te ontstressen, sneller te herstellen na een sportinspanning en spierpijn te verminderen.

Infrarouge expert Blog: Ontdek hoe infraroodverwarming je helpt om meer energie te krijgen, te ontstressen en sneller te herstellen [Lees ons interview met health coach Laura]

EEN INFRAROOD VERWARMER ALS ZONLICHT VERVANGER

Met welke problemen komen mensen vaak bij jou aankloppen?

Laura: Veel van de klanten bij Coach Me To Health kampen met een tekort aan vitamine D. En dat is een algemene trend. Naar schatting 80% van de Belgen krijgt op jaarbasis te weinig vitamine D binnen.

Gezien onze huidige levensstijl mag dat natuurlijk niet verbazen. België is al geen land waar de zon overvloedig schijnt en de moderne mens spendeert steeds meer van z’n tijd binnenshuis. Eten, werken, slapen, tv kijken.... Ons leven speelt zich grotendeels af onder kunstlicht.

En dat gaat ten koste van de gezonde invloed van UV-straling. Die is namelijk erg belangrijk voor je immuunsysteem. Mensen met een vitamine D tekort worden harder getroffen door ziektes en lichamelijke ongemakken.

Om dat gebrek aan daglicht te compenseren, nemen veel mensen vitamine D. Maar vaak blijven de effecten van die supplementen uit. Vitamine D lost namelijk het best op in vet. Hierdoor is opname via de huid veel effectiever dan orale inname.

Hoe kan je dan profiteren van de positieve effecten van zonlicht (UV) wanneer je vaak binnen zit?

Laura: Dat kan dus via infrarood verwarming. De meeste infraroodpanelen geven echter wel warmte af maar geen UV-straling.

De uitzonderingen zijn toestellen met gedoseerde UV-straling zoals de SunShower. Dat is een infrarood verwarmer die in je douchecabine kan worden geïnstalleerd en een kleine, gecontroleerde hoeveelheid UV-straling afgeeft. Dat UV-licht stimuleert de aanmaak van vitamine D, zonder pigmentverkleuring te veroorzaken. Het is dus niet te vergelijken met een zonnebank. Je zal niet verbranden tijdens het douchen.

INFRAROODVERWARMING OM JE HERSTEL TE VERSNELLEN

Lichttherapie via een Sunshower kan een UV-tekort opvangen, maar welke kwaaltjes kunnen nog bestreden worden met infrarood verwarmingen?

Laura: Sporters die bij ons op consultatie komen, hebben vaak dezelfde problemen. Spier- en gewrichtspijnen of een traag herstel na een zware inspanning zijn terugkerende zorgen.

Ook hier ligt onze hedendaagse levensstijl aan de basis van het probleem. We zijn het gewoon om ons lichaam te verwennen. En om snel te herstellen van inspanningen moet ons lichaam juist aan het werk. Onze bloedcirculatie moet op volle toeren draaien om de cel herstelling te versnellen.

Hoe kunnen we ons lichaam wakker schudden?

Eén van de manieren om je bloedsomloop te stimuleren is warmtetherapie. Je laat je lichaam flink opwarmen of afkoelen zodat het zelf moet werken om terug op een ideale temperatuur te geraken.

Voordat er verwarming en airconditioning bestond, was dit een natuurlijk gegeven. Had je het te koud of te warm, dan moest je het maar zelf oplossen. Tegenwoordig regelen we onze lichaamstemperatuur vaak via de omgevingstemperatuur.

Hoe kan je best thuis zo’n warmtetherapie toepassen?

Laura: Infraroodstraling is een zeer directe manier om je lichaam op te warmen. Met een convectieverwarming moet je de hele ruimte verwarmen voordat je het zelf warm krijgt. Dat is niet efficiënt.

Met infraroodverwarming ga je enkel je eigen temperatuur laten stijgen. Je lichaam moet dan zelf in actie schieten om je temperatuur naar beneden te halen. Je bloedcirculatie versnelt en dit leidt tot een beter herstel van cellen en een sterker immuunsysteem.

In een volgende fase gaat je lichaam dan opnieuw ontspannen en ontstressen. Dat zie je ook bij kleine kinderen, die na een warm bad vaak moe zijn.

Warmtetherapie bezorgt je dus een dubbel gezondheidsvoordeel. Je herstelt beter tijdens een warmtesessie met infrarood. En je ontspant beter achteraf.

Wordt dit al vaak in de praktijk gebruikt?

Laura: We zien meer en meer mensen die infraroodverwarming gaan gebruiken om gezondheidsproblemen aan te pakken. Zo heeft één van onze klanten recent een infraroodpaneel in z’n woonkamer, boven zijn zetel laten installeren. Na het sporten gaat hij daar onder zitten om meteen z’n spierherstel op te starten.

Wil jij gezondheidsproblemen voorkomen of verhelpen met infraroodverwarming? Contacteer Infraroodexpert. Wij zoeken graag samen naar een oplossing op maat.

Ontdek hoe infraroodverwarming je helpt om meer energie te krijgen, te ontstressen en sneller te herstellen [Lees ons interview met health coach Laura]
Questions? Commentaires? N'hésitez pas et demandez des infos.

Qui sommes-nous

Infrarouge expert est une équipe dynamique, toujours à la recherche pour vous des produits les plus innovants, du gadget sympa jusqu'au must absolu nécessaire pour votre habitation. Nous testons bien entendu chaque produit avant de les inclure à notre gamme.
Contactez Infrarouge expert encore aujourd'hui!

Contact

Heures d 'ouverture

Lundi

Fermé

Mardi

10:00-12:00 - 13:30-17:00 sur rendez-vous

Mercredi

10:00-12:00 - 13:30-17:00 sur rendez-vous

Jeudi

10:00-12:00 - 13:30-17:00 sur rendez-vous

Vendredi

10:00-12:00 - 13:30-17:00 sur rendez-vous

Samedi

10:00-12:00 - 13:30-17:00 sur rendez-vous

Copyright 2010-2024 Infrarouge expert.
All rights reserved.

Déclaration de confidentialité

 

    Ce site utilise des cookies pour des fonctionnalités optimales.Voir notre politique de confidentialité