Infrarouge expert

Solutions de chauffage infrarouge

Zoveel bespaar je op je energiefactuur met infrarood

Infrarouge expert   Shahab   Nisary

B-1490   Court-Saint-Etienne, BE-WBR, Belgium - +32 10 60 31 77 -

    Sitemap

Infrarouge expert website is loading...

Dit kan je besparen door over te schakelen op infrarood

Dit kan je besparen door over te schakelen op infrarood

Welke manier je ook kiest om je woning te verwarmen, vroeg of laat belandt de energiefactuur bij iedereen in de bus. En die rekening wil jij zo laag mogelijk houden natuurlijk. Daarom ben je waarschijnlijk niet enkel geïnteresseerd in het design van je verwarming, maar ook in het verbruik en de kost. Hier lees je wat je kan besparen door te kiezen voor infrarood in je woning.

Infrarouge expert Blog: Dit kan je besparen door over te schakelen op infrarood

Aanschaf- en onderhoudskosten

Ga je renoveren of een volledig nieuw huis bouwen? Dan heb je met klassieke convectieverwarming een hoop installatiewerken en kosten voor de boeg. Het trekken en aansluiten van leidingen is immers een tijdrovende en dure zaak. Ga je voor infrarood? Daar heb je slechts enkele steunpunten en een stopcontact nodig. Snel geregeld, zonder breekwerken en bovendien kan je de klus volledig zelf klaren.

Ook het onderhoud van de ketel van je centrale verwarming is een jaarlijkse kostenpost waar je best rekening mee houdt. Bij slijtage zullen de werkuren en vervanging van onderdelen zorgen voor een snel oplopende reparatiekost. Aangezien infraroodpanelen geen bewegende componenten bevatten, is er ook geen sprake van verval. Geen jaarlijks terugkerende kosten of zorgen dus.

Zuinig, zuiniger, zuinigst

Als tijdens de winter de zon schijnt kan je het aangenaam warm krijgen terwijl de omgevingstemperatuur helemaal niet zo hoog ligt. Hetzelfde geldt bij infraroodverwarming. In tegenstelling tot een klassieke verwarming, verwarmt infrarood niet de lucht in de ruimte, maar de voorwerpen en personen. Zo krijg je het sneller warm zonder de temperatuur in de ruimte de hoogte in te jagen. Dezelfde warmte met minder verbruik.

Nog straffer wordt het indien je een slimme thermostaat aan je verwarmingsinstallatie koppelt. Zo hoeft je paneel niet meer heel de tijd aan te staan en kan je je verbruik zelfs halveren. Maar de zuinigste energie is natuurlijk diegene die je zelf produceert. Heb je zonnepanelen op je dak, dan kan je de energiekringloop sluiten en je panelen voeden met zelf opgewekte stroom. Zo gaat je verwarmingskost van laag naar onbestaand.

Hoeveel kost infrarood dan juist?

Een exact percentage plakken op de energiebesparing die infrarood kan opleveren is moeilijk, maar gemiddeld wordt aangenomen dat je tot 40% kan besparen door over te schakelen op infraroodpanelen. Op vlak van verbruik kan je een standaard infraroodpaneel van 60cmx60cm vergelijken met een koffiezetapparaat. Dat komt neer op een paar cent per uur.

Geen koffiedrinker? Dan doen we het anders. Het verbruik per uur van een wasmachine komt doorgaans overeen met dat van vier(!) infraroodpanelen. Ben je dus op zoek naar manieren om te besparen op energie, dan helpen infraroodpanelen je al een eind verder.

Geïnteresseerd in een lagere energiefactuur? Contacteer ons en wij maken jouw woning energiezuinig én budgetvriendelijk!
Questions? Commentaires? N'hésitez pas et demandez des infos.

Qui sommes-nous

Infrarouge expert est une équipe dynamique, toujours à la recherche pour vous des produits les plus innovants, du gadget sympa jusqu'au must absolu nécessaire pour votre habitation. Nous testons bien entendu chaque produit avant de les inclure à notre gamme.
Contactez Infrarouge expert encore aujourd'hui!

Contact

Heures d 'ouverture

Lundi

Fermé

Mardi

10:00-12:00 - 13:30-17:00 sur rendez-vous

Mercredi

10:00-12:00 - 13:30-17:00 sur rendez-vous

Jeudi

10:00-12:00 - 13:30-17:00 sur rendez-vous

Vendredi

10:00-12:00 - 13:30-17:00 sur rendez-vous

Samedi

10:00-12:00 - 13:30-17:00 sur rendez-vous

Copyright 2010-2024 Infrarouge expert.
All rights reserved.

Déclaration de confidentialité

 

    Ce site utilise des cookies pour des fonctionnalités optimales.Voir notre politique de confidentialité