Infrarouge expert

Solutions de chauffage infrarouge

Infrarouge expert   Shahab   Nisary

B-1490   Court-Saint-Etienne, BE-WBR, Belgium - +32 10 60 31 77 -

    Sitemap

Infrarouge expert website is loading...

Plaats- én energiebesparend je veranda verwarmen, kan dat?

Plaats- én energiebesparend je veranda verwarmen, kan dat?

Heb je een volledig glazen veranda en geen idee waar je je verwarming moet plaatsen? Is je veranda al wat ouder en niet meer up-to-date met de laatste nieuwe isolatiestandaarden? Wordt je veranda in het tussenseizoen nooit echt warm, laat staan in de winter? Infraroodverwarming is de oplossing bij uitstek. 

 

 

Infrarouge expert Blog: Plaats- én energiebesparend je veranda verwarmen, kan dat?

Plaatsbesparende verwarming

Heel wat veranda’s bestaan grotendeels uit glas om een maximum aan zonlicht binnen te laten en zo het buitengevoel te vergroten. Dit heeft wel als gevolg dat de mogelijkheden om een verwarming te plaatsen relatief beperkt zijn, zeker als je niet van plan bent om de vloer uit te breken en vloerverwarming te installeren.

Maar waar moet je dan heen met je verwarmingselementen? Infraroodstrips zijn een ideale optie, maar het zou jammer zijn dat ze het zicht op je tuin beperken. Gelukkig zijn er compacte infraroodstrips die je ook perfect in de hoek kan ophangen. Daarbij is het vermogen groot genoeg om je favoriete plekje in huis te warm en knus te houden, ook in de winter.

Zuinig

Daarnaast zijn ook heel wat veranda’s in Vlaanderen nog uitgerust met enkele beglazing. Sommige veranda’s hebben dan wel dubbele beglazing, maar de verouderde raamprofielen zorgen ervoor dat heel wat warmte buiten glipt. Dat maakt dat je veranda in het tussenseizoen of in de winter nooit echt warm aanvoelen of het een bom geld kost om ze tot een aangename temperatuur te verwarmen.

Omdat infraroodverwarming niet de lucht maar personen en objecten verwarmt krijg je het ook in de koude seizoenen lekker warm. Daarbij is infraroodverwarming zuinig: warme lucht van accumulatieverwarmingen kan ontsnappen door slecht geïsoleerde ruimtes, maar de stralingswarmte die je door infraroodverwarming ervaart zorgt voor een veel directer warmtegevoel.

Stof- en pollenvrij genieten

Infraroodverwarming heeft ook veel voordelen voor mensen met allergieën. We leggen het even uit: overdag, wanneer de deur openstaat vliegen pollen binnen die neerstrijken op de vloer. Wanneer het dan ‘s avonds kouder wordt en de klassieke verwarming aangaat begint de lucht te circuleren waardoor stof en pollen beginnen rondvliegen.

Hoe komt dat? De klassieke verwarming verwarmt zoals we eerder al zeiden de lucht, die vervolgens naar het plafond stijgt en de pollen meeneemt. Eens bovenaan de ruimte koelt de lucht terug af en begint terug te zakken. Hierdoor zijn het stof en de pollen in de ruimte constant in circulatie, waardoor je langer last hebt van symptomen. In een slecht geïsoleerde ruimte wordt dit effect nog eens versterkt, omdat de lucht sneller afkoelt. De deeltjes die in de lucht hangen kan je niet wegstofzuigen, en dat zorgt ervoor dat je langer last hebt van allergieën.

Met infraroodverwarming kan je dus ook in het pollenseizoen genieten van je tuin, weliswaar achter een veilige barrière van glas. En omdat het stof en de pollen niet circuleren samen met de lucht heb je ook veel minder last van je allergieën

Wil jij graag ook lekker warm in je veranda zitten? Infraroodexpert komt ter plekke voor uitgebreid advies. Aarzel niet om contact met ons te nemen.

Plaats- én energiebesparend je veranda verwarmen, kan dat?
Questions? Commentaires? N'hésitez pas et demandez des infos.

Qui sommes-nous

Infrarouge expert est une équipe dynamique, toujours à la recherche pour vous des produits les plus innovants, du gadget sympa jusqu'au must absolu nécessaire pour votre habitation. Nous testons bien entendu chaque produit avant de les inclure à notre gamme.
Contactez Infrarouge expert encore aujourd'hui!

Contact

Heures d 'ouverture

Lundi

Fermé

Mardi

10:00-12:00 - 13:30-17:00 sur rendez-vous

Mercredi

10:00-12:00 - 13:30-17:00 sur rendez-vous

Jeudi

10:00-12:00 - 13:30-17:00 sur rendez-vous

Vendredi

10:00-12:00 - 13:30-17:00 sur rendez-vous

Samedi

10:00-12:00 - 13:30-17:00 sur rendez-vous

Copyright 2010-2024 Infrarouge expert.
All rights reserved.

Déclaration de confidentialité

 

    Ce site utilise des cookies pour des fonctionnalités optimales.Voir notre politique de confidentialité