Infrarouge expert

Solutions de chauffage infrarouge

KOST VAN AANSCHAF EN PLAATSING VAN BEIDE SYSTEMEN Niet onbelangrijk bij het kiezen van je nieuwe verwarming. De aanschaf- en plaatsingskosten moeten natuurlijk binnen je budget passen

Infrarouge expert   Shahab   Nisary

B-1490   Court-Saint-Etienne, BE-WBR, Belgium - +32 10 60 31 77 -

    Sitemap

Infrarouge expert website is loading...

De beste keuze voor jouw renovatieproject: Vloerverwarming of Infraroodverwarming?

De beste keuze voor jouw renovatieproject: Vloerverwarming of Infraroodverwarming?

Heb je renovatieplannen en ben je op zoek naar een geschikte verwarming? Dan wil je uiteraard een systeem dat comfort combineert met zuinigheid. Én natuurlijk mooi te verwerken is in jouw interieur. Grote convectieradiatoren vallen om die reden al snel af. Maar hoe zit het met de vergelijking tussen vloerverwarming en elektrische verwarming? Wat zijn de verschillen tussen beide systemen en vooral, wat is de beste optie voor jouw woning? Wij overlopen de voor- en nadelen van vloerverwarming vs infraroodpanelen.

Infrarouge expert Blog: De beste keuze voor jouw renovatieproject: Vloerverwarming of Infraroodverwarming?

KOST VAN AANSCHAF EN PLAATSING VAN BEIDE SYSTEMEN

Niet onbelangrijk bij het kiezen van je nieuwe verwarming. De aanschaf- en plaatsingskosten moeten natuurlijk binnen je budget passen.

Infraroodpanelen zijn er in veel verschillende soorten en formaten, maar infraroodverwarming zal nooit zwaar doorwegen op je verbouwingsbudget. Ook de plaatsingskosten zijn beperkt omdat er geen breekwerken aan te pas komen. De meeste installaties kunnen in één uur uitgevoerd worden. Je hebt enkel een paar bevestigingspunten in de muur of op het plafond nodig, en een stopcontact.

Hoewel de prijzen van vloerverwarming ieder jaar dalen, zal je voor een vloerverwarming nog steeds meer betalen dan voor een infrarood installatie. Dat prijsverschil wordt veroorzaakt door de complexiteit van de installatie. Bij vloerverwarming moeten er leidingen in de ondergrond gelegd worden of je moet gleuven slijpen om de leidingen in te leggen. Vakwerk dat bovendien heel wat tijd in beslag neemt.

Het leggen van een vloerverwarming is dus een veel drastischere ingreep dan de plaatsing van een infraroodpaneel. En dit heeft ook z’n gevolgen voor de installatiekosten.

DE FLEXIBILITEIT VAN INFRAROODPANELEN

De reden waarom veel mensen bij hun renovatieprojecten voor infraroodverwarming kiezen, is de flexibiliteit van het systeem. We hebben het reeds gehad over de eenvoudige installatie. Doordat je infraroodpanelen makkelijk kan ophangen en verplaatsen, kan je deze ook nog installeren aan het einde van je verbouwing, wanneer zo goed als heel je interieur is afgewerkt.

Bij vloerverwarming beschik je niet over dezelfde flexibiliteit. Indien je de leidingen niet bij de heraanleg van je vloer plaatst, zal je achteraf je volledige vloer moeten ophogen.

Vloerverwarming vergt dus meer planning dan infraroodverwarming. Je houdt al best rekening met de mogelijkheden en beperkingen van dit systeem van bij de eerste schetsen en bouwplannen.

OPWARMINGSSNELHEID

We gaan je niet vertellen dat een warme vloer geen aangenaam gevoel geeft. Het kan zeer gezellig zijn, zeker op koude winterdagen. Maar weet ook dat je niet in 1-2-3 over warme voeten beschikt. Door de werking van vloerverwarming via warmwaterleidingen en het feit dat de warmte tot in je tegels moet doordringen, heb je even geduld nodig vooraleer je kan genieten.

Infraroodverwarming zal niet hetzelfde effect hebben op je voetzolen als vloerverwarming. Maar infrarood werkt wel sneller. Véél sneller. Binnen enkele minuten nadat je het paneel hebt ingeschakeld, zal je reeds de warmte voelen. Zo hoef je een infraroodpaneel niet uren op voorhand op te zetten om de juiste temperatuur te bereiken.

EFFICIËNTIE WERKING EN ENERGIEZUINIGHEID

Staat naast comfort en gebruiksgemak ook energiezuinigheid hoog op je verlanglijstje? Dan houd je er best rekening mee dat in oudere huizen, de opgewekte warmte van vloerverwarming ook snel terug verdwijnt via de ramen.

Omdat een infraroodpaneel zijn warmte focust op objecten en personen, zal jij de warmte voelen zodra je het paneel inschakelt, maar blijft de temperatuur in de rest van de ruimte ongewijzigd. Hierdoor zal er ook minder warmte ontsnappen via slecht geïsoleerde ramen, muren en plafonds.

BEPERKINGEN VAN INFRAROOD EN VLOERVERWARMING

Hoe ver sta jij al met je (ver)bouwingsplannen? Als je van plan bent om vloerverwarming te plaatsen, wees je er dan van bewust dat dit systeem niet combineerbaar is met elke vloerafwerking. Zo wordt afgeraden om lak aan te brengen en zijn er een aantal beperkingen wanneer je kiest voor een vloerafwerking als hout of laminaat. Bij deze materialen zal de watertemperatuur beperkt moeten worden tot circa 28°C in plaats van de meer gebruikelijke 35°C tot 40°C. Zoniet riskeer je schade aan je vloer. Over het algemeen geldt dat je met een keramische vloerafwerking als tegels, de beste resultaten zal boeken.

Hoewel infraroodverwarming objecten verwarmd, zal deze warmte nooit zo intens zijn dat ze schade aanbrengt aan materialen. Ook naar personen toe is noch de straling, noch de warmte van een infraroodpaneel gevaarlijk. Eén van de grote voordelen van infraroodpanelen is net dat je ze in heel veel verschillende interieurs kan integreren.

Je kan infrarood verwerken in spiegels en lichtarmaturen maar ook een echte meerwaarde voor je kamer creëren door een infrarood krijtbord of fotokader te plaatsen. Zo haal je meer uit je verwarming dan enkel een aangename temperatuur.

Nog vragen over infraroodverwarming of vloerverwarming? Of wil je eens praten over de mogelijkheid van infraroodpanelen bij jouw renovatieproject? Contacteer Infraroodexpert voor een vrijblijvend gesprek en offerte.

De beste keuze voor jouw renovatieproject: Vloerverwarming of Infraroodverwarming?
Questions? Commentaires? N'hésitez pas et demandez des infos.

Qui sommes-nous

Infrarouge expert est une équipe dynamique, toujours à la recherche pour vous des produits les plus innovants, du gadget sympa jusqu'au must absolu nécessaire pour votre habitation. Nous testons bien entendu chaque produit avant de les inclure à notre gamme.
Contactez Infrarouge expert encore aujourd'hui!

Contact

Heures d 'ouverture

Lundi

Fermé

Mardi

10:00-12:00 - 13:30-17:00 sur rendez-vous

Mercredi

10:00-12:00 - 13:30-17:00 sur rendez-vous

Jeudi

10:00-12:00 - 13:30-17:00 sur rendez-vous

Vendredi

10:00-12:00 - 13:30-17:00 sur rendez-vous

Samedi

10:00-12:00 - 13:30-17:00 sur rendez-vous

Copyright 2010-2024 Infrarouge expert.
All rights reserved.

Déclaration de confidentialité

 

    Ce site utilise des cookies pour des fonctionnalités optimales.Voir notre politique de confidentialité